Järjestääkö vai eikö järjestä?

Tuntuuko sinusta siltä, että joudut usein kuluttamaan aikaa etsimällä kadonneita tavaroita? Oletko hankkinut tavaran hukassa olleen tilalle vain löytääksesi alkuperäisen tavaran myöhemmin? Kerääntyykö lattioille ja tasoille tavarakasoja? Oletko jättänyt kutsumatta ystäviä kotiisi tavarakaaoksen vuoksi? 

Voin itse vastata jokaiseen kysymykseen myöntävästi. Minulla itselläni on ollut ongelmia tavaroiden kanssa ja lopulta kotiimme oli kertynyt niin paljon tavaraa, että alkoi ahdistaa ja tuntui siltä, että tavaravuori olisi ylitsepääsemätön. Kodin akustiikkakin oli muuttunut tunkkaiseksi tavaravuorista johtuen. Kaipasin kipeästi muutosta.

Tajusin, että tavaroiden minimoiminen voisi auttaa minua saamaan kodin tuntumaan jälleen kodilta ja ehkäpä tuomaan muutenkin selkeyttä elämään, kaivamaan tavaravuoren alta sen olennaisen elämässä. Aloitin oman järjestämisurakkani vuonna 2015. Kodistamme poistui kuutioittain tavaraa askartelutarvikkeista kirjoihin, astioista vaatteisiin ja paperikasoista huonekaluihin. Kotona alkoi olla taas tilaa hengittää ja toimia, äänimaailma muuttui tunkkaisesta kirkkaaksi, tuntui kuin olisi jättänyt ylimääräisen painolastin taakseen, siivoaminen onnistui helpommin, tavarat löytyivät helpommin ja luovuus alkoi taas virrata, kun häiriötekijöitä oli vähemmän. 

Tuodessani esiin näitä kaikkia kodin järjestämisestä koituneita hyötyjä haluan toisaalta myös mainita, että mikäli tavarakaaos ei haittaa sinua, se on myös täysin sallittua. Saat olla tyytyväinen kotiisi myös, vaikka siellä olisi kaaos. Toisaalta, kun olet päätynyt lukemaan tätä blogitekstiä, todennäköisesti jokin kotiisi pesiytyneessä tavaramäärässä tuo sinulle haasteita.

Ehkä olet järjestänyt kotiasi jo monta kertaa vain huomataksesi kaaoksen jälleen palanneen. Näin käy helposti, mikäli keskitytään vain oireeseen eli tavaroiden kertymiseen poistamatta syitä tavaroiden kertymiseen.

Haluan kutsua sinut matkalle kohti sellaista kodin järjestämistä, jonka seurauksena kotisi ei joudu uudelleen kaaoksen valtaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s