Leffasuositus: Neiti Aika

Dokumenttielokuvassa Neiti Aika ohjaaja Elina Talvensaari sattuu ostamaan kodin, joka kuului aiemmin ilman omaisia 98-vuotiaana kuolleelle Sirkka-Liisalle. Talvensaari kuvaa, kuinka hänen perheensä edessä oli kaikki, mitä Sirkka-Liisan elämästä oli jäljellä eli asunto täynnä vuosien varrella kertynyttä tavaraa. Ei ollut ketään, joka ottaisi talteen vaivalla säästetyt muistot. Talvensaaresta tuntuu, että mikäli hän heittäisi Sirkka-Liisan tavarat pois, hän hävittäisi samalla koko ihmisen. Hän päättääkin sukeltaa syvälle Sirkka-Liisan elämään ja tarinaan ja siinä auttavat Sirkka-Liisalta jälkeen jääneet tavarat.

Talventien onnistuu herättää henkiin Sirkka-Liisan tarina hienolla tavalla. Dokumenttielokuva saa minut pohtimaan sitä, mitä minusta jää lopulta jäljelle. Häviääkö ihminen samalla lopullisesti, kun hänen tavaransa häviävät kuoleman jälkeen? Millainen merkitys säilyttämilläni muistoilla on eläessäni ja toisaalta sen jälkeen, kun minua ei enää ole?

Säilytkö sinä jotakin jo edesmenneelle ihmiselle kuulunutta tavaraa ja mitä se merkitsee sinulle?

Elokuva on katsottavissa Yle Areenasta 18.2.2023 asti https://areena.yle.fi/1-4462560

Elokuvan trailerin löydät https://www.youtube.com/watch?v=EhMs3p-3yik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s