Barbien vaatima tila

Lapsuuden lelut tai omien lasten lelut saattavat osoittautua tavararyhmäksi, johon liittyy erityisen paljon muistoja ja tunteita ja siksi niiden karsiminen voi tuntua vaikealta ellei suorastaan mahdottomalta.

Olen säilyttänyt muutamaa barbieta lapsuudestani asti. Varhaisaikuisuudessani ne tosin olivat lapsuudenkodissani vanhempieni riesana. Lopulta tuli se päivä, jolloin äitini täysin oikeutetusti ilmoitti, että nämä saavat nyt luvan lähteä. Siirsin ne omaan kotiini ja mieleni täytti niin monta muistoa ja hyvää tunnetta. Ihastelin kauniita vaatteita, joista osa oli äitini tekemiä, mutta olin ommellut osan vaatteista myös itse. Päätin, että haluan säilyttää nuket ehdottomasti (huolimatta siitä, että kahdelta niistä puuttui toinen jalkakin.

Tänään avasin laatikon, jossa nuo barbiet ovat pitäneet majaa pitkän tauon jälkeen. Otin nuket esiin ja vaihdoin niille vaatteita (mikä on muuten suorastaan terapeuttista). Mieleeni tulvi paljon hyviä muistoja leikeistä yhdessä siskoni ja kavereideni kanssa. Miten mukavia hetkiä vietimme barbie-leikkien parissa. Sitten mieleeni juontui ajatus: onko parempi, että säilytän näitä barbieta ja vaatteita täällä laatikossa vai se että ne pääsisivät oikeasti käyttöön. Edelleenkään en ollut valmis luopumaan niistä aivan kokonaan, joten päädyin säilyttämään yhden barbien ja muutaman ihastuttavimman vaatteen ja muut vaatteet ja ehjät nuket pakkasin kirpputoria varten. Kävin vielä samana päivänä kirpputorilla ja tuntuipa mukavalta, kun eräs nainen tuli hakemaan barbiet ja vaatteet ennen kuin ehdin edes järjestää niitä pöytään. Lähtivät heti käyttöön ❤️

Tarkoitukseni ei ole kehottaa sinua hävittämään kaikkia omasta lapsuudestasi tai lastesi lapsuudesta muistuttavia asioita, vaan tutkimaan, miten suuren osan säilytystiloistasi ne vievät ja onko mahdollista, että ne olisivat vallanneet liian suuren tilan ja olisivat hieman yliedustettuina. Luopumista helpottaakseen kannattaa esittää itselleen kysymys siitä, onko tavaran parempi olla täyttämässä omia rajallisia säilytyspaikkojasi vai olla aktiivisessa käytössä. Voit myös ottaa valokuvat leluista, joista päätät luopua, mikäli pelkäät unohtavasi ne ja niihin liittyvät muistot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s